De androgyne look is al een tijdje heel fashionable. Het mannelijke transgender model Andrej Pejic is niet voor niets al tijden heel populair. Om de androgyne look eens voorzichtig uit te proberen kunnen wij vrouwen allerlei items uit de kledingkast van ons vriendje stelen. We zetten hier een aantal kledingstukken op een rijtje die eigenlijk voor de man ontworpen zijn, maar die ons vrouwen, mits goed gecombineerd, ook heel goed staan.

Niet-getailleerde blazer

Als je jezelf een androgyne look wilt aanmeten, dan kun je je taille het beste een beetje verbergen. Een mooi recht jasje, uit de kast van je vriendje, is perfect.

Wijde blouse

Wat geldt voor jasjes, geldt ook voor blouses: een oversized blouse van je vriendje kan jou heel sexy staan. Combineer de wijde blouse met een strakke skinny jeans of met leggings en je ziet er heel dynamisch uit.

Stropdas

Met een stropdas kun je alle kanten op. Je kunt de stropdas heel netjes dragen bij een blouse, gecombineerd met een nette broek voor een zelfverzekerde uitstraling. Je kunt hem ook casual een beetje losjes dragen bij bijvoorbeeld hip shirt en een spijkerbroek.

Jeans

Jeans zijn er in soorten en maten. Je hebt natuurlijk heel vrouwelijke modellen, maar ook meer unisex modellen. Een populair model is de boyfriend jeans. Iedere zichzelf respecterende modeketen heeft wel een aantal boyfriend jeans in het assortiment. Hier kun je bijvoorbeeld leuke, originele modellen vinden. Hoe je deze hippe broek vervolgens leuk kunt combineren, beschrijven we in een eerdere post.

Herenschoenen

Hoewel jij en je vriendje waarschijnlijk niet dezelfde schoenmaat zullen hebben, kunnen ook herenschoenen door dames gedragen worden. Het gaat dan niet alleen om de populaire sneaker, die door beide seksen veelvuldig gedragen wordt, maar om nettere oxford shoes. Lekker comfortabel en je kan er ook een chique look mee creëren.

Tot slot

Voor een vrouwelijke touch combineer je deze kledingstukken met elegante items uit je eigen kast; een paar mooie hoge hakken, een rokje of opvallende sierraden. Voor een echt androgyne look kun je het geheel wat verder doorvoeren. Beperk je dan tot een neutraal kleurenpalet (zwart, grijs, donkerblauw of donkergroen) en laat ook opvallende make-up achterwege.

Beeldrechten: Flickr Maegan Tintari CC BY 2.0 Bepaalde rechten voorbehouden