Leuk die winter, maar vaak doet het je kapsel weinig goeds. Door wollen mutsen en sjaals worden je haren elektrostatisch geladen. Het resultaat? Statisch haar. Ook de droge lucht en lage luchtvochtigheid zorgen ervoor dat je haren in de winter gaan knetteren. Maar gelukkig is er een oplossing. Ik vertel je in dit artikel wat je kunt doen tegen statisch haar.

Wat te doen tegen statisch haar?

Wat valt er weinig te beginnen met statisch haar. Het vliegt alle kanten op en vaak lijkt de enige oplossing een staart of een knotje. Maar niet getreurd. Ook deze vijf tips helpen prima bij statisch haar.

Tip 1: Hydrateren

Hoe droger je haar, hoe sneller je last krijgt van statische lokken. Gebruik daarom een vochtregulerende shampoo en conditioner speciaal voor droog haar. Gebruik na het wassen ook een leave-in-conditioner. Hiermee maak je je haar zwaarder en minder gevoelig voor elektronische lading.

Tip 2: Niet te vaak kammen of borstelen

Juist het kammen of borstelen van je haar zorgt ervoor dat je lokken sneller statisch worden. Beperk het dus tot maximaal 1 keer op een dag. Daarnaast speelt het type borstel ook een rol bij het wel of niet krijgen van statisch haar. Kies het liefst een borstel van nylon of van varkenshaar.

Tip 3: Gebruik haarlak

Haarlak is eigenlijk een alleskunner en ook voor statisch haar biedt haarlak een goeie oplossing. De haarlak helpt om je haar in bedwang te houden en rekent af met ongewenste omhoogstaande plukken.

Tip 4: Gebruik gel of wax

Geen fan van haarlak? Ook wax of gel heeft hetzelfde effect op je kapsel. Gebruik echter niet teveel. Een kleine hoeveelheid gelijkmatig en voorzichtig (het liefst alleen lichtjes de bovenste laag) over je haren verdelen is echt meer dan voldoende.

Tip 5: Gebruik een zijden kussensloop

Wist je dat een katoenen kussensloop enorm absorberend is en hierdoor al het vocht uit je haren wordt gezogen? Het resultaat hiervan is droog haar en droog haar wordt eerder statisch. Een zijden kussensloop helpt dit te voorkomen en zorgt er daarnaast voor dat je haren niet beschadigen tijdens het slapen.

Producten tegen statisch haar

Deze pareltjes helpen je in no-time van je pluizige en statische haar af!

Douglas heeft haar eigen haarverzorgingslijn waarvan de Repair Protein shampoo zeker een van mijn favorieten is. Bevat onder meer keratine, amandelolie en proteïne, speciaal voor droog haar.

Aanrader voor droog en pluizig haar is de Caviar lijn van Alterna Haircare. Deze Caviar Replenishing Moisure conditioner verzorgt en hydrateert. Het resultaat? Glanzende en gevoede lokken.

Deze leave-in-conditioner van Biosilk is onmisbaar in je stash. Beschermt tegen uitdroging en de welbekende frizz.

De PROtect PaddleBrush van Remington heeft speciale nylon ionische haren en helpt om pluizend haar tegen te gaan.

Deze haarspray van John Frieda houd je kapsel de hele dag in model en zorgt voor een subtiele glans.

Lee Stafford heeft de beste wax ooit in zijn collectie. Slechts een klein beetje heb je nodig om voorgoed tot ziens te zeggen tegen pluizig en statisch haar.

Heb jij wel eens last van statisch haar?