Ook zo fan van waterproof mascara? Je weet zeker dat, ondanks een huilbui of zomerse dag, je wimpers mooi in model blijven. Maar ’s avonds als je je make-up eraf haalt, blijft er toch vaak een laagje mascara achter op je wimpers. Hoe hard je ook boent. Met deze handige tips verwijder je zonder moeite je waterproof mascara van je wimpers.

Waterproof mascara verwijderen

Waterproof mascara is vooral in de zomer een ware uitkomst. Je kunt ermee zwemmen en ook als je wat zweetdruppeltjes laat (tijdens het sporten of op een warme dag) is het ideaal. En wat dacht je van tijdens een bruiloft of een ander emotioneel moment? Kortom: waterproof mascara is onmisbaar in iedere make-up stash. Helaas is het verwijderen van je waterproof mascara niet zo gemakkelijk. Vaak kost het heel wat boenwerk om je wimpers weer schoon te krijgen. Niet fijn voor je wimpers (ze breken veel sneller af) en het is een behoorlijk tijdrovend klusje. Gelukkig zijn er genoeg manieren om je waterproof mascara op een makkelijke manier te verwijderen. Lees je mee?

Wat maakt waterproof mascara waterproof?

Waterproof mascara is eigenlijk een gewone mascara alleen bevat de waterproof variant bestanddelen die sterker hechten op de wimpers. Doordat het sterker hecht, heb je ook producten nodig die effectief en sterk genoeg werken om de mascara te verwijderen. Met speciale reinigers haal je binnen no-time die mascara van je wimpers af

First things first: gezicht schoonmaken

Voordat je je mascara gaat schoonmaken, is het belangrijk om eerst je gezicht te reinigen. Er zijn verschillende producten op de markt om dit te doen. Bijvoorbeeld een face wash (handig voor onder de douche), maar ook speciale reinigingsdoekjes, -lotions en -melk behoren tot de mogelijkheid. Kies een variant die het beste bij jou past.

Next step: oogmake-up remover

Nu je gezicht weer netjes schoon is, is het tijd om je ogen schoon te maken en je waterproof mascara (en eventueel oogschaduw, eyeliner of oogpotlood) te verwijderen. Een speciale oogmake-up remover is een ware must. Een gezichtsreiniger is namelijk agressiever terwijl een oogmake-up remover speciaal is ontworpen voor de gevoelige huid van en rondom de ogen. Daarnaast bevat een oogmake-up remover vaak een olie die de substantie van je waterproof mascara afbreekt en op die manier je ogen optimaal reinigt.

Please be gentle

Ook de manier waarop je je oogmake-up verwijdert is belangrijk. Boenen of hard wrijven is namelijk een absolute no-go. Gebruik het liefst een wattenschijfje of -pad en druk deze lichtjes tegen je gesloten oog. Wacht even tien seconden en maak dan rustige veegbewegingen. Op deze manier verwijder je op de juiste manier je waterproof mascara zonder dat je je wimper beschadigd of de huid rondom de ogen.

Aanraders


Favorieten voor het perfect verwijderen van je waterproof mascara.

1. Clinique Take The Day Off is speciaal voor de moeilijkbaar verwijderbare oog- en lipmake-up. Ideaal dus om die waterproof mascara, maar ook die langhoudende lipstick mee te verwijderen. Bovendien 100% parfumvrij en mild voor de ogen.

2. Niet voor niets een ware bestseller. Lancôme Bi-Facil is een fijne oogmake-upremover waarmee je in één keer je waterproof mascara verwijdert. Zeer geschikt voor de gevoelige huid en aangenaam in het gebruik. Absoluut favoriet.

3. Dr. van der Hoog Purity oogreinigingsmelk is 100% zeepvrij en reinigt je oogmake-up op milde wijze. Perfect voor de zeer gevoelige huid rondom de ogen.

4. Nivea Visage oogmake-upremover Double Effect is een ware must-have. Dankzij de innovatieve formule met korenbloemextract verwijdert het zelfs de meest extreme waterproof oogmake-up.

5. Biodermal oogmake-up remover bestaat uit een combi van olie en water waardoor zelfs waterproof mascara binnen een handomdraai wordt verwijdert.

Welke reiniger is jouw favoriet voor het verwijderen van je oogmake-up?