De nieuwe woontrend voor 2013 is ‘groen doen’. Groen staat voor een natuurlijk en robuust interieur waarbij ecologisch en duurzaam wonen centraal staat. Een trend die je interieur een warme en frisse uitstraling geeft. Ik laat je graag de mooiste woningen zien die het credo ‘groen doen’ tot in de puntjes hebben uitgevoerd.

Robuuste en natuurlijke materialen

Bij deze trend horen natuurlijke en robuuste materialen als metaal, hout, zink, glas, papier en kurk. We zien veel steigerhout (mooi als eetkamertafel of als bed), maar ook bijvoorbeeld een wasbak van metaal. Ook warme, natuurlijke materialen als wol en leder worden volop gebruikt. Wat denk je van een wollen poef of een mooi (nep) leder kleed. Ze maken je huis niet alleen gezellig, maar geven je interieur ook een beetje extra pit.

Groen licht

Naast deze natuurlijke materialen zien we ook een mooi kleurenpalet van natuurlijke tinten. Groen voert de boventoon en komt zowel in warmgroen (emeraldgreen) als in donkergroen (meer richting mosgroen en legergroen). Groen wordt gecombineerd met grijs, wit en vooral veel hout. Daarnaast zien we veel blauw, een natuurlijke kleur die prima past binnen deze trend.

Finishing touch

Om je interieur helemaal compleet te maken, mogen woonaccessoires natuurlijk niet ontbreken. Kussens in verschillende materialen en tinten geven je woning warmte. Ook gekleurde gordijnen geven dat knusse gevoel. Haal bovendien de natuur letterlijk in huis met takken in glazen vazen en mooie bloemen. Zelfgehaakte kleden voor op de wand of op de vloer doen het ook altijd goed.

Ben jij al fan van deze interieurtrend?