Heel veel ouders willen graag weten of ze een jongen of meisje krijgen. Vanaf ongeveer 15 weken kan je geslachtsecho laten doen, maar er zijn ook de zogenaamde bakerpraatjes en voorspellingen waaruit je kan afleiden of je alvast jurkjes of toch een voetbal in huis moet halen. Of het echt klopt…? Tja, oordeel zelf!

Een jongen of een meisje?

Wij wilden heel graag weten of het een meisje of jongen zou worden. Met 16 weken hebben we dan ook een geslachtsecho laten doen, omdat we niet konden wachten tot de 20 weken echo (en we ook heel graag ons kindje op de echo wilde zien). Het was toen 100% duidelijk: het zou een meisje worden. Vroeger waren er natuurlijk geen geslachtsecho’s en ging men af op de zogenaamde bakerpraatjes. Ik heb de leukste verzameld en bij elk bakerpraatje aangegeven of het bij ons klopte.

Je buik

Draag je je kindje naar voren in een puntbuik? En kan je vanaf de achterkant niet zien dat je zwanger bent? Dan is de kans groot dat je een jongetje krijgt. Draag je je kindje vooral aan de zijkant, dan wordt het een meisje.
Ook als je buik de eerste maanden heel snel groeit, is de kans op een jongen groter. Draag je je buik hoog, dan wordt het een meisje. En als je je kindje laag draagt, wordt het een meisje.

Ik droeg Jennifer inderdaad aan de zijkant. Ook duurde het heel lang voor je überhaupt zag dat ik zwanger was. Volgens mij droeg ik mijn buik niet overdreven hoog of laag, maar gewoon normaal.

Je uiterlijk

Ze zeggen wel eens dat een meisje je schoonheid afneemt. Denk aan pukkeltjes en slappere haren. Ben je zwanger van een jongen? Dan zie je er juist op je mooist uit tijdens de zwangerschap.
Ook aan de haargroei kan je zien wat het gaat worden. Groeien je beenharen minder hard en zijn ze minder dik dan normaal, dan wordt het een meisje. Groeien ze juist harder en zijn ze dikker, dan wordt het een jongentje. Ook als je nagels sterker en mooier zijn, kan je een jongen verwachten.

Haha, nou volgens mij zag ik er niet uit als een slons tijdens mijn zwangerschap. Ook zat mijn haar meer dan prima, waren mijn nagels lang en sterk en had ik geen last van pukkeltjes. En wat betreft de haargroei; Geen idee. Ik scheer mijn benen elke dag dus geen idee of de haargroei dikker was.

Je gezondheid

Misselijkheid

Last van ochtendmisselijkheid? Reken dan maar op een meisje. Veel vrouwen die een meisje verwachten vallen ook af in het begin, terwijl mama’s die een jongen krijgen de hele koelkast leegeten.

Ik heb totaal geen last gehad van ochtendmisselijkheid, maar Jennifer is toch echt een meisje. En dat afvallen was ook niet het geval. Ik kwam alleen maar heel veel aan de eerste weken haha.

Slapen

Ook de manier waarop je slaapt vertelt veel over of je een meisje of jongen verwacht. Ben je de hele dag moe en slaap je op je rechterzij? Dan wordt het een meisje. Juist vol energie en slaap je het liefst op je linkerkant? Dan een jongen.

Ik was juist vol energie en sliep op beide kanten.

Hartslag

Als de hartslag van de baby meer dan 140 slagen per minuut bedraagt, is het een meisje. Bij minder dan 140 slagen per minuut, dan is het een jongen. Dit hardnekkige bakerpraatje is overigens door onderzoek ontkracht.

Geen idee, het hartje was altijd prima maar geen idee hoeveel slagen het per minuut waren.

Handen en voeten

Snel last van koude voeten? Reken maar op een jongen. Bij een meisje heb je gedurende de zwangerschap zachte handen, bij een jongen ruwe handen.

Ik heb altijd al last van koude voeten dus dit bakerpraatje gaat niet helemaal op. Zachte handen heb ik ook (mede door de handcrème).

Eten

Mama’s die een meisje verwachten hebben heel veel zin in zoet (denk aan chocolade en ijs). Jongensmama’s gaan voor veel zout, vlees en koolhydraten.

Ik had aan het begin van de zwangerschap juist heel veel zin in melk en broodjes kaas en ham. Pas rond de 20 weken kreeg ik weer trek in zoete dingen.

Conclusie: Overduidelijk bakerpraatjes. Alleen de manier waarop ik mijn buik droeg (naar de zijkant) geldt ook voor mij. De rest is allemaal onzin.

En klopt het bij jou een beetje?