nagellak langer mooi

Net als ik niet altijd zin om nagels meerdere keren per week te lakken? Snap ik best! Als je je nagels hebt gelakt, wil je natuurlijk zo lang mogelijk van de mooie kleur genieten. Ik deel daarom de beste tips om je nagellak langer mooi te houden.

Tips om je nagellak langer mooi te houden

We kennen de struggle allemaal: nagellak die meteen na het aanbrengen is beschadigd of begint te chippen. Zo frusterend! En zonde van al je werk en tijd. Gelukkig zijn er slimme trucjes die ervoor zorgen dat je veel langer geniet van je mooie kleur!

Tip 1: stop met knippen

Gescheurde nagel of je nagellak die aan ‘t chippen is? Grote kans dat je nagelschaartje de boosdoener is. Als je je nagels knipt is de kans groter dat je nagels sneller splijten. Met vijlen is deze kans veel kleiner en heb je minder last van splijtende en snel brekende nagels. Tip: kies voor een glasvijl. Deze is extra verzorgend voor je nagels.

Tip 2: breng altijd een basecoat aan

Investeer in een goede basecoat die ervoor zorgt dat je nagellak langer blijft zitten. Bovendien zorgt een basecoat ervoor dat je nagels niet beschadigd raken of gaan verkleuren. Handig als je fan bent van donkere kleuren of graag gaat voor een klassieke rode kleur.

Tip 3: kies voor een kwaliteit nagellak

Mooie, gelakte nagels beginnen bij een goede nagellak van kwaliteit. Mijn persoonlijke favoriet is de nagellak van Essie. Naast het brede aanbod (hallo meer dan 100 must-have kleuren variërend van zachtroze tot klassiek rood) is Essie nagellak van de allerhoogste kwaliteit waardoor je dagen geniet van je pasgelakte nagels. Ook erg fijn is het brede borsteltje waarmee je de nagellak zeer gemakkelijk aanbrengt. Knoeien zit er dus niet bij en bovendien dekt de nagellak goed en is de droogtijd minimaal. Extra leuk: alle kleuren zijn voorzien van een passende en originele naam. Wat denk je van Sunday Funday, Bahama Mama en Sole Mate! Maakt het onthouden van jouw favoriete kleur een stuk gemakkelijker!

Essie nagellak bij Makeupshoppen

Ook zo benieuwd naar de nagellak van Essie? Op makeupshoppen.nl vind je de uitgebreide collectie van Essie nagellak! Snel bij je thuisbezorgd (voor 23:00 besteld, is de volgende dag al in huis) en vanaf €30,- is de verzending gratis. Bovendien vind je op Makeupshoppen.nl naast nagellak ook andere make-up van bekende merken als L’Oréal, Maybelline, Max Factor en Rimmel. Handig om direct je beauty stash weer mee aan te vullen!

Tip: rol het nagellak potje tussen je handen in plaats van te schudden. Dit voorkomt bubbels in de lak waardoor je nagellak minder lang mooi blijft.

Tip 4: lak meerdere lagen

Voor een mooie, rijke dekking is het belangrijk om meerdere lagen nagellak aan te brengen. Breng eerst een dun laagje aan, laat deze vervolgens drogen en breng tenslotte de tweede laag aan. Dekt de kleur onvoldoende? Kies dan voor een derde dunne laag om je look af te maken. Doordat je meerdere lagen gebruikt, blijft je nagellak langer mooi.

Lees ook mijn tips voor het perfect aanbrengen van je nagellak.

Tip 5: breng altijd een top coat aan

Een top coat beschermt je nagels en zorgt ervoor dat de kleur langer behouden blijft. Ook kleine stootjes hebben dankzij een top coat geen invloed op je nagellak. Breng de top coat aan zodra je nagellak volledig is gedroogd. Je wilt je nagels tenslotte niet beschadigen als ze net gelakt zijn. De meeste top coats zorgen voor een subtiele glans, maar tegenwoordig zie je ook top coats die zorgen voor een matte look. Leuk voor de variatie!

Hoe zorg jij ervoor dat je nagellak langer mooi blijft?