Hoewel de zomer nog even op zich laat wachten kunnen er toch een aantal trends worden vastgesteld. Wat nu vooral zichtbaar wordt zijn contrasten en gestructureerde-onregelmatigheden. Klinkt misschien een beetje vaag, maar ik laat je graag zien wat deze trends zijn en hoe je deze trends zelf kunt toepassen. Kijk je mee?

Contrasten

Het combineren van opvallende elementen wordt tegenwoordig veel gebruikt om een fashion statement te maken. Denk bijvoorbeeld aan een tuniek met een mannelijke blazer, een klassieke ketting of tas in combinatie met een beanie. Vooral een oversized blazer met mannelijke accenten (denk: brede schouders) geeft een opvallende uitstraling als je die combineert met jurkjes, rokken, jeans, shorts en broeken. Vooral als deze items juist strak om je lichaam heen vallen of juist heel vrouwelijk en zelfs een beetje meisjesachtig zijn wordt het contrast des te meer zichtbaar.

Gestructureerde-onregelmatigheden

Dit gaat vooral over het toevoegen van een relaxte- en losse touch aan de bovenste of onderste onderdelen van de outfit. Of je kan een combinatie maken van oversized kledingstukken met strakkere items. Door deze contrasten en te spelen met verschillende vormen, creëer je spanning in je outfit.

Zomertrends 2013

Natuurlijk hoef je deze manier van kleden niet wat te vinden, of zelfs te dragen. Het belangrijkste is dat jij je fantastisch voelt in je outfit. Dus blijf vooral vasthouden aan de stijl die past bij jouw persoonlijkheid. Hieronder nog een aantal trends van de aankomende periode die geschikt zijn voor alle leeftijden, lifestyles en budgetten. Met slechts enkele items creëer je binnen no-time een frisse, zomerse look.

Oranje

De kleur oranje, in al zijn mogelijke tinten, is de kleur van het aankomende seizoen. Oranje kun je terug laten komen in alle items van je garderobe. Hou het dus niet alleen bij blouses, jassen of jurkjes, maar neem de kleur ook mee in je accessoires zoals riemen, hoeden of tassen. Het is niet alleen een verfrissende en opvallende kleur, het laat zich ook makkelijk dragen bij elk type haarkleur.

Baggy

Een baggy jeans is niet de enige manier om deze trend te interpreteren. Denk ook aan wijde broeken, wijde rokken, en baggy shorts. Achter elk kledingstuk zit een alternatief om het baggy te kunnen dragen. Tip: houd de rest van je outfit wel strak om zo je vrouwelijkheid te benadrukken. Ook killer heels mogen niet ontbreken bij een baggy kledingstuk.

Flip en flop

Elke schoen of slipper heeft zijn “meer verfijnde versie”. Hierbij is te denken aan een model die vooral in de hiel minder ruig is. Het visuele effect is meer elegant. Als je zelf aan de gang wilt gaan en ideeën wilt hebben kan je bij Pinterest zoeken op “DIY” flip-flops” om zo bijvoorbeeld je birkenstock een zomerse look te geven.

Short en elegant

Net zoals de baggy kleding zijn de shorts tegenwoordig ook op verschillende manieren te dragen Probeer er eens een urban draai aan te geven. Vervang je kokerrok, waar je normaal hoge hakken, een chique jasje en een paar statement kettingen bij draagt, eens met een leuk shortje. En met dit Nederlandse weer kan je het zelfs eens combineren met een korte overjas en kekke enkellaarsjes. Mocht het zelfs heel erg koud zijn, dan is een panty prima onder een shortje te dragen.

Welke trend is jouw favoriet?