Styleguide

De allerbeste stijltips om je kleerkast netjes te houden

Een gevulde kleerkast is een luxe, iets van deze tijd – maar in sommige gevallen kan het een last zijn! Als je komaf wilt maken met een overdaad aan kledij en outfits in je kasten, dan is het misschien geen slecht idee om dat nu meteen te doen.

Welke tips kan je hanteren om je kleerkast netjes en overzichtelijk te houden, zonder dat je daarvoor afscheid hoeft te nemen van je favoriete outfits? Lees gauw verder voor meer info en advies!

3 manieren om je kleerkast in topconditie te houden

Een van de moeilijkste dingen bij het schoonmaken en leeghalen van je kleerkast is natuurlijk afscheid nemen van outfits die je op zich mooi vindt, maar zorgen voor chaos. Gebruik je onderstaande tips? Dan wordt het inrichten van je kleerkast meteen een stuk gemakkelijker!

1. Hang complete outfits samen

Een goede tip om meer orde en overzicht te krijgen in je kleerkast is door complete outfits samen te stellen op basis van de kledij die je al hebt. Je zou versteld staan van hoeveel tijd én energie je verliest aan het zoeken van de juiste kledingstukken voor een bepaalde gelegenheid.

Nog vervelender is als je wéét dat je al het nodige in je kleerkast hebt hangen, maar bepaalde stukken gewoon niet vindt. Dit kan je vermijden door één keer alle passende outfits samen te hangen, zodat je in het vervolg in enkele seconden de juiste outfit in handen hebt!

2. Twijfelgevallen gooi je buiten

Daarbij is het beter om twijfelgevallen in je kleerkast gewoon meteen weg te doen. Waarom zou je kledij houden die je niet lelijk, maar ook niet mooi vindt? Halve werken horen niet thuis in de kleerkast van de echte fashionista!

Haal hiervoor al je kledij uit de kasten en maak een duidelijke selectie van outfits die je op het eerste zicht écht mooi vindt. Al de rest kan je weggeven, verkopen of eventueel opbergen op zolder!

3. Koop niet meteen iets nieuws

Als laatste is het beter om ook niet om de haverklap nieuwe kledij te kopen. De neiging is misschien groot om, zodra je je garderobe een make-over hebt gegeven, meteen te gaan winkelen. Je hebt nu immers genoeg vrije ruimte, toch?

Geef echter niet aan die verleiding toe, want de kans dat je kleerkast binnen de week weer vol zit is hierdoor immers erg groot. Maak vooraan eerder een goede afweging van outfits die je mooi vindt en houd altijd rekening met de beschikbare ruimte die je nog hebt!

Comments are closed.