Shoptips

Een overvolle kledingkast? Ga je kleren verkopen op online marktplaatsen!

Veel dames kennen het: ze hebben nieuwe kleren gekocht en zijn ontzettend blij met hun nieuwe aankopen. Als ze met hun nieuwe kleding bij hun klerenkast aankomen, komen ze tot een negatieve verrassing: de kledingkast is vol. Er kan met geen mogelijkheid een nieuwe jurk of een nieuwe broek meer in. Er zit maar een ding op: je moet je kledingkast gaan uitmesten. Je kan daarnaast zelf kiezen of je je oude kleding gaat doneren aan het goede doel of deze gaat verkopen via een online marktplaats (zoals Vinted). Het verkopen van kleding is momenteel erg populair, en dat is niet zonder reden. Je creëert ruimte in je kledingkast en tegelijkertijd verdien je een aardig zakcentje bij. Hieronder vind je een aantal tips voor jou als beginnend verkoper! Er zijn namelijk een aantal belangrijke dingen die je je moet realiseren voordat je aan dit avontuur begint. Veel succes!

Stel niet een te hoge prijs vast

De goedkoopste kleding gaat als eerste over de toonbank, dat zie je ook in kledingwinkels: de sale hoek wordt altijd het drukst bezocht. Het is daarom verstandig om niet te hoog in te zetten, anders is de kans groot dat je lang met je kleding blijft zitten. Je wilt natuurlijk snel van die oude kleding af, omdat je anders alsnog geen extra ruimte hebt. Kies dus voor een lage prijs, wat wel zo aardig is voor potentiële kopers!

Maak duidelijke foto’s

Heb jij ooit weleens iets gekocht zonder foto? Waarschijnlijk niet. Dit geldt ook voor online kledingmarktplaatsen. Als jouw kledingstuk niet duidelijk op de foto staat, dan zal je item ook niet goed verkopen. Kies daarom voor een neutrale achtergrond met daglicht, omdat hier jouw kledingstuk het beste tot zijn recht in komt. Het is ook fijn als je zelf je eigen kledingstuk aandoet, zodat anderen kunnen zien hoe jouw kledingstuk eruitziet op een lichaam. Je speelt dus een beetje voor paspop!

Geef genoeg informatie

Het is enorm vervelend als er te weinig informatie wordt verstrekt bij het aanbieden van een kledingstuk. Je kan als koper namelijk hier veel waarde uit halen. Als jij bijvoorbeeld allergisch bent voor een bepaald materiaal, dan is het fijn om te lezen van welk materiaal een bepaald kledingstuk gemaakt is. Ook hebben sommige kopers wellicht een voorkeur voor specifieke materialen, zoals viscose, en het is prettig dat ze jou hier niet apart voor moeten berichten, maar dit gelijk al kunnen zien. Het kan ook handig zijn om de lengte- en breedtematen van het item in de beschrijving te zetten. Zo verklein je de kans dat het item niet aan de verwachtingen en wensen van de koper voldoet, en jij geen geld ontvangt!

Comments are closed.