Shoptips

De vijf beste shoptips!

Shoppen is iets dat ontzettend verslavend is. Zeker in de zomer is er iets magisch dat in de lucht hangt en maar doet kopen en kopen. Nochtans hebben veel mensen die de winkelstraten en de online winkels aandoen vaak een reminder nodig van hoe je nu eigenlijk slim en effectief shopt. Maar hoe pak je zo’n shoppingtrip nu aan? Hoe zorg je ervoor dat je aan het eind van de dag hebt wat je wilt? Hier zijn de beste shoptips!

1) Zet een budget

Veel mensen die gaan shoppen doen dat zonder een duidelijk budget voor ogen. Dat betekent dat ze ook te veel uitgeven aan spullen en kleding die het niet altijd waard is. Heb je op voorhand een duidelijk budget in gedachten? Dan weet je dat je binnen die parameters moet werken en dan kijk je ook een stuk selectiever naar de dingen die je koopt. Dat op zijn beurt zorgt ervoor dat je aan het einde van de dag enkel koopt wat je echt wou.

2) Maak een lijst

Gaan shoppen zonder een lijst van wat je nodig hebt of wilt? Dat is een ramp die staat te gebeuren. De goede manier is om op voorhand te bepalen wat je nu eigenlijk in huis wilt halen. Een leuk shirt? Een nieuwe blouse? Misschien een kleedje? Zo zoek je niet alleen gerichter als je aan het shoppen bent maar heb je ook minder de neiging veel meer te gaan kopen.

3) Hou de tijd in het oog

Laat jezelf niet toe om uren te verspelen tijdens het shoppen. Stel op voorhand hoeveel tijd je aan shoppen wilt spenderen en hou je daar dan ook aan. Dat zorgt ervoor dat er een bepaalde tijdsdruk achter zit en je niet doelloos rondloopt in het paradijs der verleiding. Je tijd is te kostbaar om winkel na winkel aan te doen als je eigenlijk al lang klaar bent!

4) Ga alleen

Gaan shoppen met vriendinnen? Dat is de ideale manier om met meer thuis te komen dan je eigenlijk wou. Anderen zijn experts in ons over de streep trekken om dingen te kopen die we anders niet zouden kopen of niet per se nodig hebben. De gevolgen van jouw shoppinguitgaven zijn echter voor jou alleen. Zorg er dan ook voor dat jij de enige bepalende stem bent in het hele verhaal!

5) Waar ga ik dit dragen?

Zie je een kledingstuk liggen waar je echt verliefd op bent? Dat is een prachtig gevoel. Voor je naar de kassa gaat om af te rekenen stel je jezelf echter één belangrijke vraag: “waar ga ik dit dragen?”. Heb je daar geen goed antwoord op? Dan laat je het liggen!

Comments are closed.