Styleguide

Deze kledingitems staan het mooist bij jouw lichaamsbouw!

De meeste vrouwen kennen het wel: een kledingitem ziet er op de hanger prachtig uit, maar wanneer je het aantrekt lijkt alle magie te zijn verdwenen. Het item is niet gemaakt voor jouw lichaam, omdat het bepaalde lichaamsdelen accentueert die je eigenlijk wil verhullen (denk aan brede schouders of brede heupen). Het is daarom handig om van tevoren rekening te houden met jouw figuur. Het is niet lastig om te achterhalen welk figuur jouw lichaam heeft. Hieronder worden er een aantal uitgelicht en er wordt gelijktijdig omschreven welke kledingstukken het mooist bij jouw lichaamsvorm staan. Doe vooral je voordeel met deze informatie: draag nooit meer de ‘verkeerde’ kleding voor jouw lichaam!

Een appelfiguur

Als je een appelfiguur hebt, dan heb je vaak een wat rondere buik, en slankere benen. Je hebt aanwezige borsten, terwijl je billen gemiddeld wat kleiner zijn. Jouw grootste onzekerheid is je buik, en je taille is amper aanwezig. Gelukkig heb je wel prachtig lange benen die je naar hartenlust kan benadrukken met de juiste kleding!

Een appelfiguur profiteert van truien met een v-hals. Laat zien dat je prachtige borsten en schouders hebt. Door een mooie ketting aan je outfit toe te voegen, komt jouw hals nog beter uit. Ook een jurkje met een A-lijn staat jou heel goed: doordat deze strak rondom de borsten zit, maar langzaamaan uitloopt, wordt jouw buikje perfect verhuld!

Een peerfiguur

Een peerfiguur wordt gekarakteriseerd door een slank bovenlichaam, met bredere heupen en billen. Ook jouw billen zijn prominent aanwezig. Gelukkig zijn er diverse manieren waarop jij kan benadrukken dat jij een geweldig mooie romp hebt, en dat jouw billen ietwat groter dan gemiddeld zijn.

Je bovenlichaam is dus je sterkste punt. Het is daarom verstandig om een strak topje aan te trekken waarin duidelijk is te zien dat jij een slanke buik en taille hebt. Ook strepen doen het goed bij jouw figuur en laten je bovenlichaam nog slanker lijken dan deze al is. Een high waist jeans staat ook perfect bij jouw peerfiguur, omdat de focus verlegd wordt naar jouw bovenlichaam!

Een zandloperfiguur

Als je een zandloperfiguur hebt, dan heb je geluk: jij kan heel veel soorten kleding hebben. Een zandloperfiguur wordt gekenmerkt door grotere borsten, een duidelijke taille en wat grotere billen: the best of all worlds. Daarnaast zijn jouw heupen en schouders even breed: jij bent perfect in proportie!

Kijk met een zandloperfiguur wel uit dat je niet al te strakke kleding aandoet: jouw vormen mogen inderdaad gezien worden, maar het kan snel ordinair worden. Dit effect wil je vermijden. Een klassieke blazer doet het altijd erg goed over een strak topje. Zo wordt het toch allemaal wat formeler!

Comments are closed.