Shoptips

De beste shoptips om tweedehands kleding te kopen als een professional

Je hebt ongetwijfeld wel al gehoord of gelezen dat je pas het grote geluk in huis haalt met een nieuwe aanvulling voor jouw garderobe. En wie zijn wij om het daar niet mee eens te zijn?

Maar als je nadien je bankrekening controleert, kan het zijn dat je je realiseert dat je misschien een beetje te ver bent gegaan. Om dat te vermijden is er een optie die aan al je winkelwensen voldoet en bovendien goed is voor het milieu, namelijk tweedehands.

Tweedehandswinkels bestaan al een tijdje, maar ze worden gemakkelijk over het hoofd gezien. Wil jij kleding shoppen zonder dat je bankrekening een flinke deuk krijgt? Dat kan nu heel eenvoudig! Met onderstaande shoptips winkel jij binnenkort als een professional naar tweedehands fashion.

1. Blijf bij je budget

Ook tweedehands winkelen kan het budget opblazen als je het overdrijft. Dus, net als bij gewoon winkelen, bepaal je van te voren hoeveel je kunt uitgeven voordat je doorgaat om je winkelwagentje af te reken.

En koop je tweedehands fashion in een fysieke winkel, neem dan contant geld mee en laat je betaalkaarten thuis. Hierdoor voorkom je dat je te veel geld uitgeeft.

2. Zorg voor een plan en winkel met een doel

Het oude gezegde “alleen omdat het goedkoop is, maakt het nog geen koopje”, geldt zowel voor gewoon winkelen als tweedehands winkelen. Daarom moet je een idee hebben van welk kledingstuk je zoekt en een lijst maken voordat je gaat winkelen in tweedehandswinkels.

Definieer ook je stijl. In plaats van lukraak te winkelen, zoek je naar kleding, accessoires of decoratieartikelen die bij jouw stijl passen. En pas op voor hamsteren. Hoe geweldig het er ook uitziet, als je het niet onmiddellijk of in de nabije toekomst kunt gebruiken, koop het dan niet!

3. Sta open voor creativiteit

Hoewel het hebben van een plan betekent dat je geen geld verspilt aan dingen die je niet nodig hebt, is het ook een goed idee om open te staan voor creativiteit en je kleding een persoonlijke toets te geven.

Kan een kledingstuk bijvoorbeeld worden aangepast om aan jouw behoefte te voldoen? Kan het in een andere kleur worden geverfd? Of kan het gebruikt worden als toevoeging aan een ander kledingstuk? Het loont altijd om je ideeën enigszins te wijzigen om tegemoet te komen aan wat je hebt gevonden. Kijk daarom ook eens in de heren- en kinderafdeling. Misschien vind je in deze secties wel iets waar je van houdt.

4. Breng vaak een bezoek

Op sommige dagen kun je in tweedehandswinkels met een buit naar buiten komen, terwijl je op andere dagen met lege handen vertrekt. Maar de spanning van de jacht maakt deel uit van het plezier.

Aangezien er voortdurend spullen worden toegevoegd, moet je regelmatig jouw favoriete tweedehandswinkels bezoeken. Dit zowel online als offline. Hierdoor vergroot je de kans dat je dat geweldige koopje oppikt.

Comments are closed.