Ik houd van de winter, maar alleen als ik lekker warm binnen zit. Op de bank, met een plaidje over me heen en een kop warme thee binnen handbereik. Naar buiten gaan vind ik te koud en bovendien zorgt de winter voor heel wat extra kwaaltjes. Koude handen, droge lippen, tranende ogen door de kou en voeten waar de ijspegeltjes – bij wijze van – aan hangen. De winter is echt niks voor mij en ik kan stiekem niet wachten tot het eindelijk weer lente is. Om toch beautywise te kunnen overwinteren heb ik een paar kleine tips voor je om toch vrolijk de winter door te komen.

Droge lippen

Ergernis nummer 1 zijn droge lippen! Het doet pijn met praten en lachen. Als je droge lippen hebt besef je eigenlijk pas hoe veel je je lippen op een dag gebruikt. Soms kan je lip scheuren als het echt té droog is. Vaak ben je geneigd om je lippen te likken als ze droog zijn, maar probeer dit niet te doen. Door je lippen steeds te likken en op te laten drogen worden je lippen eigenlijk alleen maar droger. Het is beter om eerst je lippen te scrubben zodat je alle dode en losse velletjes van je lippen af haalt, dit kun je heel simpel doen met een tandenborstel. En daarna: smeren, smeren, smeren en nog eens smeren. Vaseline is heilzaam bij droge lippen, maar ook good-old labello is een echte aanrader. Works everytime.

Droog gezicht

Als je vaak buiten bent, merk je al snel dat je gezicht erg droog wordt. Dit merk je vooral ‘s avonds na het douchen; je gezicht brandt door de warmte van de douche. Gebruik een goede hydraterende dag- en nachtcrème, en daarnaast 2 keer per week een moisturizer. Als je van jezelf al een droge huidtype hebt kun je ook een olie gebruiken voor de nacht. Af te raden bij een gecombineerde/vette huidtype!

Droge huid

Tsja, alles word droog tijdens de winter. Ook je huid, helaas. Een goede bodybutter is de oplossing. Dove verkoopt een speciale winter care lijn. De bodybutter hydrateert heel goed en zorgt voor een zachte huid. Enige nadeel: het duurt even voordat ‘ ie is ingetrokken.
Ook een aanrader voor de droge huid is een huid olijfolie. De huid olijfolie kun je twee keer per week gebruiken ‘s avonds na het douchen. Breng de olijfolie aan na het douchen zonder je af te drogen, dus op een natte huid en laat het even drogen. Je huid voelt direct zachter aan.

Statisch haar

Ook een leuke winter kwaal: statisch haar tijdens het kammen. En zie het dan maar weer eens glad te krijgen. Vooral als je ook nog eens synthetische kleding aan hebt krijg je het met geen mogelijkheid meer in model. En wist je dat statisch haar heel erg kan beschadigen door de elektrische lading?

Voorkomen is daarom beter dan genezen. Slaap met een haarnetje op een satijnen kussen, dit klinkt een beetje suf maar satijn kan statisch haar voorkomen. Probeer ook zoveel mogelijk vochtinbrengende haarproducten te gebruiken. Als het kwaad al geschiet is, kun je je springerige haar in bedwang krijgen met een beetje haarolie in de puntjes. Ook een beetje haarlak spuiten in je borstel en vervolgens je haar mee kammen, werkt erg goed.

Tranende ogen

Hier heb je vooral last van tijdens koude dagen en veel wind. Tranende ogen worden veroorzaakt door te droge ogen, dit is ook wel logisch, want door de kou drogen je ogen uit. Helaas valt hier heel weinig aan te doen. Je make-up is al snel verpest als je naar school of je werk fietst. Neem je make-up gewoon mee in je make-up tasje en maak jezelf op op school of je werk. Lukt dat niet, draag dan zo weinig mogelijk make-up of draag een zonnebril. Ga dus niet met een winged eyeliner fietsen in de kou, tenzij je aan wilt komen met een zwarte veeg naast je oog.
Ik blijf een hekel aan de winter hebben, maar door een paar kleine veranderingen in mijn beauty routine word het al een stuk aangenamer.

Welke beauty overwintertips heb jij?