Een grote favoriet bij veel visagisten en creative make-up directors zijn de winged cat eyes. We zagen deze eyelook al voorbij komen bij grote modehuizen als Miu Miu, Dior, Louis Vuitton en Givenchy. En geen wonder, de winged cat eye is mysterieus, sexy en prima zelf te maken. Bovendien zijn deze ‘gevleugelde kattenogen’ ideaal om mee te experimenteren. Met de juiste technieken en kleuren maak je in een handomdraai je eigen versie van de winged cat eye.

Eyecatching

De winged cat eyes look staat iedereen goed. Sinds de jaren ’50 is deze make-up look al erg populair en tot op de dag van vandaag voegt de winged cat eye een extra dosis glamour toe aan je everyday look. Bovendien is deze look, met een beetje oefening, verrassend eenvoudig. Vooral een eyelinerpencil is hier ideaal voor omdat je hiermee een mooie, strakke lijn kunt trekken.

Op de catwalk zagen we naast de klassieke zwart winged cat eye ook de blauwe variant voorbij komen. Blauw is sowieso een hot colour voor op je ogen dit voorjaar en in de kattenogen variant bovendien nog een tikje uitdagender en opvallender.

Wow-effect

De prijs voor de meest originele winged cat eyes gaat – without a question – naar Dior. De modellen werden tijdens de SS 2013 show opgemaakt met glinsterende oogschaduw in prachtige voorjaarskleuren als hotpink, mintgroen en aquablauw. Om de look een compleet wow-effect te geven bracht make-up director Pat McGratch een serie fonkelende Swarovski-kristallen aan op het ooglid. Een betoverende oogopslag gegarandeerd. Het kost je wel wat tijd en oefening, maar het resultaat mag er wezen.

Aan de slag!

Helemaal geïnspireerd geraakt, maar geen idee hoe je zelf een mooie winged cat eye creëert? Op internet vind je verschillende tutorials die je stap voor stap helpen. Onderstaande video vond ik zelf erg prettig en duidelijk!

Wat vind jij van deze winged cat eyes?