Yoga is de perfecte sport voor iedereen die graag meer rust in zijn of haar hoofd wil, lenig wilt blijven of gewoon een sport zoekt waarbij lichaam en geest beter in balans worden gebracht. Maar hoe begin je met yoga? In dit artikel vertel ik je alle tips voor het beginnen met yoga.

Beginnen met yoga

Wil je graag beginnen met yoga? Dan is het verstandig om yogales te gaan volgen. Op deze manier leer je op een goede manier de basics en principes van yoga. De leraar of lerares kan je precies vertellen welke houdingen het beste voor je zijn en hoe je de oefeningen het best kunt uitvoeren. Met de basics in de pocket kan je vervolgens ook thuis aan de slag mocht je dit bijvoorbeeld fijner vinden dan en yogaklasje waarbij je gebonden zit aan vaste tijden. En believe me: als je eenmaal in die yogavibe zit, dan blijf je erin en is het echt een sport voor het leven!

Om je goed voor te bereiden op je eerste yogales vind je hier alvast wat tips:

1. Kies de juiste kleding

In principe kan je yoga beoefenen in alle kleding, als het maar lekker zit en je niet hindert in je bewegingen. Kies het liefst voor een lekker losvallend shirt en bijvoorbeeld een legging.

2. Koop een yogamatje.

Een goed begin is het halve werk. Kies dus voor een goed yogamatje. Op internet vind je verschillende soorten (en in diverse prijsklasse). Nog niet zeker of yoga echt jouw ding is? Begin dan met een goedkope variant. Je kunt altijd nog switchen naar een duurdere, en dus betere.

yoga

3. Probeer verschillende soorten yoga

Yoga komt in verschillende vormen. Ook hangt de les sterk af van wie er les geeft. Sommige yoga is heel rustig, de andere juist intensiever. En dan heb je ook nog Bikram yoga waarbij je in een hele warme ruimte je oefeningen doet. Neem dus wat proeflesjes om te ontdekken welke soort het beste bij jou past.

4. Eet niet teveel

Met een volle maag naar de yoga? Neh, niet zo goed idee. Kies liever voor iets lichts zoals een appel of banaan en eet pas na je yogales.

5. Blijf proberen

Aan het begin voelt yoga waarschijnlijk een beetje raar en out of your comfort zone. Maar het is vooral een kwestie van doen en proberen. Je voelt je misschien een ontzettend stijve hark met al die lenige pro’s naast je, maar dat komt echt wel goed. Oefening baart kunst!

Doe jij aan yoga?