Het mag nog even duren voordat het zomer wordt, maar ik kan niet wachten tot het kwik eindelijk boven de 20 graden uitkomt en het tijd is om de zomerjurkjes, sandaaltjes en bikini’s uit de kast te halen. Omdat we dit jaar zeker twee keer op vakantie willen, is een nieuwe bikini uiteraard zeer gewenst. In dit artikel laat ik je de bikini trends zien voor 2016!

Bikini trends 2016

In de winkels stroomt de nieuwe lente- en zomercollectie langzaam binnen, het is gelukkig niet zo koud meer en ook ‘s avonds wordt het minder snel donker. Goed teken, want dit betekent dat we eindelijk weer richting de zomer gaan. Dus tijd om je garderobe weer een update te geven.
Net als elk jaar zijn er weer trends te spotten, zo ook voor je bikini. In 2016 draait het allemaal om drie dingen: prints, kleur en silhouet!

Prints galore

Printjes, I love them! Vooral de luipaardprint zullen we veelvuldig gaan zien op het strand. Naast de luipaardprint zijn ook andere animalprints (slangenprint en zebraprints) erg hip. Het liefst uitgevoerd in een vrolijke en opvallende kleur zoals oranje, roze of blauw.
Daarnaast blijft de bloemenprint ook favoriet en zullen we deze erg vaak zien bij het zwembad of op het strand.
primadonna-bikiniesprit-bikinibananamoon-bikini
Prima Donna bikini top & bikini broekje
Esprit bikini top & bikini broekje
Banana Moon bikini top & bikini broekje

Kleurrijk

De felle neonkleurtjes blijven ook in 2016 de trend. Van knalgeel tot fluorescerend roze en afgewerkt met dikke zwarte lijnen. Like!
Het compleet tegenovergestelde zien we in de vorm van de klassieke zwart/wit bikini. Deze combi zien we in de vorm van strepen, stippen of door middel van color blocking. Sophisticated, chic en helemaal van nu.
Tenslotte zien we ook veel rustige kleuren zoals dieprood, paars en lichtblauw die zorgen voor een luxueuze uitstraling op het strand.
hunkemoller-bikiniseafolly-bikinicyell-bikini

Hunkemoller bikini top & broekje
Seafolly bikini top & bikini broekje
Cyell bikini top & bikini broekje

Shape, shape, shape

Wie denkt dat er maar drie soorten bikini’s zijn (bandeau, haltertop of bhvorm) heeft het mis. In 2016 zien we de bikini in al zijn facetten. Dat betekent: gekruiste banden, cut-outs, high neck bikini’s, one-shoulder bikini, noem het maar op. Ook aan het broekje is aandacht besteedt. Zo zien we het hoge broekje volop en broekjes met uitsneden aan de zijkant. Leuk!

esprit-bikini-roodseafolly-halterbikinicalvin-klein-bikini
Esprit bikini top & bikini broekje
Seafolly bikini top & bikini broekje
Calvin Klein bikini top & bikini broekje

Shoppen met korting

Ook zo zin in de zomer en kan je wel een nieuwe bikini gebruiken? Op OTTO.nl vind je de leukste bikini’s, helemaal on-trend in de leukste kleuren en mooiste modellen. Bovendien is er voor OTTO nu een kortingscode beschikbaar waarmee je 20% korting krijgt op alle badmode. Zo kun je voordelig een nieuwe bikini kopen!

Welke bikini trend is jouw favoriet?