Is het tijd om een nieuwe scooter te kopen? Dan zul je vast en zeker gemerkt hebben dat dit niet altijd even eenvoudig is. Er komt veel bij kijken wanneer je een scooter gaat aanschaffen. Want naast de keuze voor het soort scooter dat je kiest, het merk en de kosten, zijn er tal van andere zaken die jouw aandacht vragen. Waar moet je bijvoorbeeld op letten bij het verzekeren van de scooter, kies je voor accessoires en hoe ga je de aankoop van de scooter financieren? Ik help je hierbij graag door het geven van een aantal praktische tips.

Een WA-verzekering voor de scooter is verplicht

Je bent verplicht om de scooter WA te verzekeren. Zodra de scooter op jouw naam staat, is het belangrijk dat de verzekering geregeld wordt. Met een WA-verzekering wordt de schade vergoedt die jij aan anderen hebt toegebracht. Afhankelijk van hoe nieuw jouw scooter is, kun je deze uitbreiden met een WA plus casco of All Risk dekking, of een eventuele meerijder verzekeren. Je kunt van tevoren diverse verzekeringen en voorwaarden met elkaar vergelijken. Het is zeker raadzaam om dit te doen!

Handige accessoires voor bij je scooter

Naast het regelen van een goede verzekering, kun je ook een aantal handige accessoires aanschaffen. Je kunt bijvoorbeeld denken aan een helm of een windscherm. Daarnaast is het de moeite waard om te overwegen een alarm aan te schaffen. Zeker wanneer je in de grote stad woont is dit aan te raden en vaak wordt het ook verplicht door een verzekeraar. Verder kun je ook kiezen voor een koffer voor op je scooter waarin jij je bagage kunt vervoeren.

Je nieuwe scooter financieren

Kun je het geld voor de scooter direct neerleggen? Dan is dat mooi meegenomen! Heb je onvoldoende financiële middelen? Dan heb je de keuze uit 2 verschillende opties:

  • Scooterlease: deze financiering kun je goed regelen met de vergoeding voor woon- en werkverkeer die je krijgt van je werkgever. Er geldt geen fiscale bijtelling en ook buiten werktijd kun je gebruik maken van de scooter;
  • Persoonlijke lening: met deze lening kun je de aankoop van je scooter ook gemakkelijk financieren. Je krijgt direct een groot geldbedrag op je rekening gestort en je lost dat in termijnen af, inclusief een vaste rente.

Bronnen:
www.agmscooters.com/scooters.html
https://www.interbank.nl/geld-lenen/lening-berekenen
http://www.scooterbelang.nl
http://www.anwb.nl/auto/rijbewijs/brommer-scooter-rijles

Heb jij een scooter (gehad)?