Make-up trends najaar en winter 2018-2019

Een nieuw seizoen betekent ook een nieuwe look. Van een meer dan zwarte smokey eye tot de rode powerlip. Je make-up mag knallen dit seizoen. Niet zo fan van over the top? Gelukkig is de nude trend nog steeds hot en zien we prachtige roodtinten voor op de ogen. Benieuwd? Ik laat je graag de make-up trends zien voor najaar en winter 2018-2019.

Make-up trends najaar en winter 2018-2019

Het belooft een mooie herfst en winter te worden als we de catwalks mogen geloven. Van een knallende smokey eye tot onweerstaanbare rode lippen. Ontdek nu de make-up trends voor najaar en winter 2018-2019.

Smokey Eye

De smokey eye zoals we ‘m gewend zijn, maar dan een tikje krachtiger en met heel wat meer drama. De smokey eye van dit seizoen is namelijk behoorlijk heftig en doet ons stiekem denken aan de gothic look. Maar: don’t knock it ’till you try it. Want deze ooglook is er zeker eentje om te proberen. Kies voor een zwarte oogschaduw en omlijn vervolgens je ogen met een donker kohllijntje. Gouden tip: zorg ervoor dat de rest van je gezicht flawless en egaal is door een goede foundation te kiezen (eventueel aangevuld met een concealer) en kies voor een nude lip. Wil je helemaal voor de rebel look gaan? Kam je haar slordig in een Brigitte Bardor-kuifje achterover en zet vast in een hoge staart.

Rode powerlip

Onmisbaar en elk seizoen van de partij: de rode lipstick. Deze winter zien we ‘m zowel glanzend als mat, maar altijd intens van kleur. Make-up artist Lucia Pieroni koos bij de shows van Alexander McQueen voor een bloedrode tint met een satijnglanzende finish. Wil je echt een statement maken? Kies dan voor de look zoals bij de show van Rochas: knalrood op de lippen en een vrijwel natuurlijke make-up om het geheel af te maken. Vind je ‘t lastig om lipstick aan te brengen? Lees dan mijn blog over mooi lipstick aanbrengen vol tips.

Roodtinten op de ogen

Ik zie je schrikken: rood? Op de ogen? Ja, inderdaad. Maar wel subtiel waardoor het meer neigt naar roodbruin dan knalrood. Kies bijvoorbeeld voor een subtiel lookje door slechts een streepje oogschaduw op de bovenste en onderste rand aan te brengen of ga full out en breng de roodbruine oogschaduw aan over het hele ooglid, inclusief tot aan de wenkbrauw.

Natural beauty (bijna dan)

De natural look is ook dit seizoen onmiskenbaar aanwezig. Al weten we allemaal wel dat deze look alles behalve natuurlijk is. Om een natuurlijke look inclusief glow te creëren zijn een goede foundation en concealer onmisbaar. Kies daarnaast voor zachte bruintinten op de ogen en een mooie nude lipstick op de lippen. Een beetje highlighter in de binnenste ooghoeken zorgt voor een frisse blik. De perfecte look voor een fijne brunch op zondag.

Welke make-up trend is jouw favoriet?