Het voorjaar is ideaal voor een grote schoonmaak. Niet alleen in je huis, maar ook je beautystash kan wel een grote opruim- en schoonmaakbeurt gebruiken. Van oude lipgloss tot nagellak die niet meer mooi dekt; tijd om weg te gooien en te vervangen voor nieuwe exemplaren. Dit handige stappenplan helpt je bij het opruimen van je beautybag!

Opruimen en weggooien

De eerste stap is je complete voorraad bij elkaar pakken en kritisch kijken naar welke producten je niet meer gebruikt of welke producten over de datum heen zijn. Veel make-up kan je namelijk maar maximaal een jaar gebruiken. Misschien kom je ook nog wel een paar lipstickjes tegen die toch niet helemaal je smaak zijn. Zijn ze ongebruikt? Geef ze dan weg aan vriendinnen!

Verzamelen en schoonmaken

Heb je een grote collectie aan make-up producten en beauty items? Sorteer dan op soort. Dus alle mascara’s bij elkaar en ook al je brushes en lipglossjes bij elkaar. Zo zie je ook precies hoeveel je nog hebt en kan je alles netjes bij elkaar opbergen. Maak ook al je producten goed schoon. Even een doekje over al je potjes en ook je brushes verdienen wel een lekker sopje. Last but not least: maak ook je make-up opbergbakjes en- tasjes goed schoon!

Opbergen

Nu alles lekker weer schoon is, kan je beginnen met het opbergen van al je make-up en beauty items. Heb je al mooie opbergdozen of –boxen of fijne tasjes, dan kan je ze hier makkelijk weer in kwijt. Sorteer alles op soort. Dit oogt niet alleen mooier, maar is bovendien veel praktischer. Ook een apart make-up tasje voor bijvoorbeeld alleen je dagelijkse make-up is ook echt een aanrader. Zo hoef je niet elke ochtend te zoeken naar je favoriete mascara of oogpotlood.

Hoe vaak ruim jij je beauty stash op?