Nog geen plannen voor de zomervakantie of zin in een lang weekend weg? Madeira is een absolute aanrader en één van mijn favoriete vakantiebestemmingen. Het Portugese eiland staat bekend om de mooie natuur en de heerlijke zon, maar wist je dat je er ook prima kunt shoppen? Ik deel graag de beste shoptips met je!

Forum Madeira

Forum Madeira is de absolute nummer 1 op het gebied van shoppen. Forum Madeira bevindt zich in de toeristische zone in het westen van Funchal (Lido/Ajuda, omringd door vele hotels). Het valt op door de luchtige galerij-stijl-architectuur met winkels op verschillende niveaus die uitkijken op een centrale toren met open plein. Je vindt hier meer dan 87 winkels dus slagen voor een nieuwe outfit doe je gegarandeerd. De winkels zijn omringd met restaurants, cafés en snackbars, bioscopen en een hypermarkt. Even bijkomen van een intensieve shopping sessie? Uitrusten doe je in de tuin die uitkijkt op de Atlantische oceaan. Ook perfect trouwens voor een heerlijke picknick!

Lokale markten

De plaatselijke markten in Madeira worden wekelijks op vaste plaatsen gehouden en worden door de eigen bevolking opgezet en bezocht. Alles is er dan ook authentiek: fruit, groenten en streekproducten, maar ook kleding, sieraden en lederwaren. Proef de unieke sfeer die ook je smaakpapillen op de proef zal stellen!

Winkels in het centrum van Funchal

De meeste winkels in Funchal bevinden zich rond de kathedraal. Er zijn vele traditionele winkeltjes en kraampjes te vinden die souvenirs aan de markt brengen of streekproducten zoals een fles Madera. Let wel op; deze winkels houden meestal een ruime siësta!

St. Lawrence galerieën

Dit leuke, wat kleinere winkelcentrum verbindt de doorgang tussen de Avenu Arriaga en Avenu do Mar in het hart van Funchal. In het knusse centrum vind je een verscheidenheid aan winkels met uitstekende service. Je ontdekt hier de traditionele handel in detail.

Ciutadella en Mahón

In deze badsteden kun je gezellig slenteren langs kleine winkeltjes en boetiekjes. Je vindt er ook souvenirwinkels en supermarkten. Enkele outletwinkels liggen aan de hoofdweg van Mahón naar Ciutadella.

Ben jij wel eens op Madeira geweest?